Den skønne Evelyn

(A.W. Sandberg, DK, 1916)

Evelyn Milton debuterer som danserinde på Empire-teatret. Hun er endnu kun en nyudsprungen blomst, et 17 års barn, der er ganske uvidende om livet mellem kulisserne med alle dets intriger. Derfor snubler hun også så meget lettere, da hendes første alvorlige fristelse møder hende i milliardæren Hugo Hydes skikkelse. Hugo Hyde er hovedaktionær i Empire-teatret og betragter det som en selvfølge, at han har tilladelse til at gøre kur til de unge damer, som er engageret ved teatret. Han bliver da også forundret, da Evelyn meget bestemt afviser ham, men opgiver dog ikke ævret. Da han ingen vegne kan komme med magt, forsøger han med list, og det lykkes ham til sidst at fange hende i sit garn.

I det halve år, som nu går, færdes Evelyn overalt sammen med Hugo Hyde, men lykken finder hun ikke, og efter nogen tid bryder de med hinanden. Nu træffer Evelyn Cecil Gray, der med det samme erklærer hende sin kærlighed: han bryder sågar med sin familie for at få hende. Imidlertid vender en tanke hele tiden tilbage: han kan ikke forlige sig med, at Evelyn tidligere har tilhørt kvindeforføreren Hugo Hyde, og hans had til manden vokser dag for dag. Til Evelyns og hans bryllup slutter festen på varieté. Pludselig dukker Hugo Hyde op, og i raseri griber Cecil Gray en revolver fra en optrædende cowboy, og Hugo Hyde falder til jorden, dog ikke livstruende såret.

Cecil Gray føres nu væk, og der er ingen hjælp at hente fra hans rige far, der har slået hånden af ham. Hans mor kan ikke skaffe de 100.000 dollars, som en dygtig defensor kræver som garanti for at tage sagen. Evelyn overhører ved et tilfælde to jockeyers samtale. De har planer om et svindelnummer, og Evelyn låner nu 10.000 dollars i sit indbo, som hun sætter på den rette hest. Imidlertid taber hun pengene senere ved spillebordet og er ganske fortvivlet, da pludselig igen Hugo Hyde dukker op. Han fortæller hende, hvor meget han savner hende, og en desperat plan dukker op i Evelyns hoved: Hvis Hyde vil sætte 100.000 dollars på sort ved spillebordet, og sort kommer ud, da vil hun tilhøre ham. Kommer til gengæld rødt ud, tilfalder pengene Evelyn. Det originale forslag tiltaler Hyde, og han taber. Skæbnen har talt. Nu kan defensoren vinde sagen for Cecil Gray, og det unge par få hinanden.


Produktionsselskab: Nordisk Films Kompagni
Distributionsselskab:  Fotorama
Biografpremiere: 23.2. 1916 / Kosmorama
Forlæg: Efter Viggo Cavlings roman af samme navn.

Instruktion

A.W. Sandberg  Instruktør 

Manuskript

Carl Th. Dreyer  Manuskriptforfatter 

Foto

Einar Olsen  Fotograf 

Medvirkende

Rita Sacchetto Evelyn Milton
Tronier Funder Hugo Hyde
Henry Seemann Cecil Gray
Philip Bech Gray, millionær, Cecils far
Marie Dinesen Anna Gray, Cecils mor
Peter Palludan Rubins, advokat

Instruktør: 
A. W. Sandberg

Udgivelsesår: 
1916

Land: 
Danmark

Andre titler: 
Maikönigin (DE)
Evelyn the Beautiful (GB)
Pages From Her Life (US)
La belle Evelyn (FR)

Kategori: 
Spillefilm

Længde: 
1289

Format: 
35 mm - 1,33:1 - s/h - stum

Manuskript